LA DESCENTRALITZACIÓ DE LES ACTIVITATS CULTURALS, A DEBAT EN EL FITT

Directors de festivals internacionals i professionals del sector participen en una taula rodona per millorar la projecció de les produccions perifèriques

Un dels objectius del FITT Noves Dramatúrgies, a més de portar a Tarragona espectacles internacionals de teatre contemporani, és ser un punt de trobada de professionals de les arts escèniques per impulsar nous projectes. Per això, de forma paral·lela a les funcions programades, l’equip de la Sala Trono també organitza el FITT-PRO, un conjunt d’activitats adreçades als professionals del sector, entre elles, mostres d’espectacles a programadors i “speed meetings”, espais que faciliten la promoció internacional de companyies i muntatges creats a la zona de Tarragona i a la resta de Catalunya. En aquesta edició del FITT participaran programadors de festivals com Cuatroxcuatro de Chiapas (Mèxic); Festival ACT de Bilbao; i Deltebre Dansa; així com directors de teatres de Palermo (Itàlia), Brusseles, el coordinador del TNC i diferents programadors de teatres de Catalunya.
Algunes de les activitats del FITT-PRO estan obertes al públic, com per exemple, la taula rodona Noves dramatúrgies, de la perifèria al món, que tindrà lloc el divendres 28 de juny a les 16.30 h al Jardí del Teatre Metropol. Hi participaran Roberto Olivan, del festival Deltebre Dansa; César Compte, del Teatre l’Artesà del Prat; Toni González, d’Escena Internacional; Bet Miralta, d’Escarlata Circus; Margarida Troguet, gestora cultural i Joan Negrié, director del FITT. El propòsit d’aquesta trobada és plantejar la necessitat de descentralització en l’àmbit de la gestió cultural, així com la problemàtica d’infravalorar aquelles iniciatives, activitats, estructures i espais culturals que habiten en les perifèries de les grans capitals, com Barcelona. L’objectiu és posar en valor el que s’està produint en la perifèria teatral i com aquestes propostes poden projectar-se a escala internacional.
El FITT també aposta per facilitar la formació amb workshops oberts al públic que ha comprat un abonament diari del Festival. Dijous 27 la companyia Grumelot oferirà el taller teatral “Crear los mitos”, divendres 28 hi haurà una formació en dansa per part de la companyia Epifanías i dissabte la companyia de circ Fadunitos realitzaran un treball grupal d’intervenció al carrer. Tots els workshops seran de 10 a 14 h al Caixa Forum Tarragona.