LA SALA TRONO PRESENTA L’EXPERIÈNCIA DEL FITT

LA SALA TRONO PRESENTA L’EXPERIÈNCIA DEL FITT

Torna el FITT. Del 25 al 29 de juny Tarragona serà un centre de creació contemporània que convidarà al públic a establir noves relacions amb el teatre. A redescobrir-lo. És ja la sisena edició del festival de noves dramatúrgies organitzat per la Sala Trono, que any rere any es va consolidant i sumant noves complicitats, com el Palau Firal i CaixaFòrum, que s’estrenaran enguany com a nous espais.
Hi haurà un total d’onze representacions, una estrena mundial i sis obres a concurs, de procedències molt diverses (Barcelona, Màlaga, Nova York, Israel, França, Regne Unit o Madrid).

El tret distintiu d’aquesta edició és la barreja de formats com la dansa, el teatre o el circ, amb l’objectiu que l’espectador visqui una experiència immersiva i sensorial. També es mantenen les activitats paral·leles a la programació, com els workshops, els vermuts teatrals o els sopars entre funció i funció, així com un programa per a professionals que permet connectar a programadors internacionals amb creadors i artistes per promocionar les seves obres.

Espectacles programats

«Suite Toc núm 6», de la companyia Les Impuxibles, dirigida per Clara i Ariadna Peya, inaugurarà el FITT el dimarts 25 de juny a les 21.30 hores al teatre Metropol.

«What Does Stuff Do?», del britànic Robin Boon Dale, serà la primera obra a concurs i es podrà veure dimecres 26 a les 19.00 hores al Palau Firal. El mateix dimecres serà també l’estrena mundial de «Tiestes», una coproducció del FITT dirigida per Iñigo Rodríguez-Claro. L’espai escollit és la capçalera del Circ i hi haurà dos passis, a les 21.00 hores i a les 23.00 hores.
Dijous 27 serà el torn d’«Ondine» al teatre El Magatzem a les 19 hores i «Piti Peta Hofen Show» a les 21.30 hores al Metropol. La primera és una peça de dansa de les premiades creadores Mónica Runde, Elisa Sanz i Inés Narváez Arróspide. La segona és un espectacle de circ de la companyia Los Putos Makinas, procedent de França però amb artistes de Brasil, Espanya i Alemanya.

I el divendres 28 a les 19 hores al Palau Firal serà la preestrena de «Richard III And the’ve Never Heard Of Lofe» de Paula Ribó i Bárbara Mestanza sota la direcció del novaiorquès Jason Trucco. Després, a les 21.30 hores al Metropol, el públic podrà gaudir del virtuós malabarista tecnològic Kulu Orr. Aquest director i artista multidisciplinari portarà a Tarragona «Control Freak», on demostrarà les seves habilitats amb l’humor, la música, el circ i la tecnologia capdavantera.

Dissabte 29 al teatre El Magatzem a les 19 hores serà el torn d’Alberto Cortés, que oferirà un espectacle de la modalitat ‘work in progress’ anomenat «El ardor», que comptarà amb la participació d’adolescents i avis de Tarragona. Tancarà el festival l’espectacle d’Agnès Mateus i Quim Tarrida «Rebota rebota y en tu cara explota», que entre d’altres va rebre el Premi de la Crítica 2017 com a millor espectacle de noves tendències i el Butaca 2018 a les noves aportacions escèniques. Es podrà veure al Metropol dissabte 29 a les 21.30 hores.

Les entrades, amb un preu d’entre 16 i 12 euros, estan a la venda a la pàgina web del FITT www.fitt.cat.