LIGHT YEARS AWAY
Edurne Rubio (Burgos)

  ESPECTACLE A CONCURS      VARIOS 

Dissabte 03 de setembre (19.00 h) Aula Magna – URV

Entre el 1960 i el 1980, el meu pare i els seus dos germans eren membres de l’Edelweiss Speleology Group. Aquest grup va explorar la cova de l’Ojo Guereña al nord d’Espanya, una de les coves més grans del món.
Els germans, nascuts a la conservadora ciutat de Burgos poc després de la Guerra Civil espanyola, van trobar una manera d’escapar-se de la pobresa i l’aïllament de la vida sota la dictadura de Franco. Vivint vides paral·leles, entre setmana treballaven en oficines o fàbriques, aparentment lliures, però realment reprimits, i en el seu temps lliure, descobrien coves. Sota el terra, van trobar la llibertat que havien trobat a faltar a la superfície.

Light years away examina les coves com un espai vital. M’interesso per la percepció individual i col·lectiva d’aquests espais: una arquitectura mínima poblada de descobridors, pobles prehistòrics, animals i turistes. La cova és, a més amés, un món mental producte de l’imaginari col·lectiu dels espais sota terra i de la foscor.

Light years away és una visita guiada per espeleòlegs per la foscor del teatre. Això és una pel·lícula fora de la pantalla, un documental sense cares, una performance iluminada per una torxa. Sumergeix-te en aquesta foscor. Intentar mirar, sense ser realment capaç de veure-hi. Escolta i involucra la
teva imaginació.

60min. Castellà.

COMPRAR ENTRADA

Fitxa Artística
Direcció i performance: Edurne Rubio
So: David Elchardus
Càmara: Álvaro Alonso, Gregorio Méndez i Sergi Grass
Edició: Edurne Rubio
Amb la col·laboració artística: María Jerez, Loreto Martínez Troncoso, Jan De Coster, Didier Demorcy
Tècnica: Gregor Van Mulders i David Elchardus
Amb la col·laboració del Grup d’Espeleologia Edelweiss Producció: Kunstenwerkplaats (BE)
Co-producció: Beursschouwburg, Kunstencetrum BUDA
Amb l’ajuda de: Vlaams Gemeenschap; Vlaams