NOUS PREMIS I MÉS PROGRAMADORS AL YOUNGFITT 2018

Una de les propostes que els organitzadors del FITT (Festival Internacional de Teatre de Tarragona) han volgut impulsar és el YOUNGFITT, un certamen de les propostes internacionals més arriscades i avantguardistes en el marc del festival de noves dramatúrgies de Tarragona. Els dies 17, 18 i 19 el Teatre Metropol acollirà muntatges com LOCUS AMOENUS, de la companyia catalana Atresbandes; LAS MUERTES DE LOS OTROS, de Fernando Montoya (Euskadi); SOUL SEEKERS, de Mokhallad Rasem (Iraq); WE’VE GOT EACH OTHER, de Paul O’Donnell (Anglaterra); D5, PANTANI, de la companyia italiana Loftheatre; i PALMYRA, de Bertrand Lesca & Nas Voutsas (França i Anglaterra).

Cada dia es podran veure dos espectacles, a les 19 h i a les 21 h. Entre un espectacle i un altre, tothom podrà sopar al jardí del teatre. I, a més, pel sol fet de venir un dia, els espectadors tindran dret a assistir als workshops que les companyies Atresbandas i Paul O’Donnell oferiran els dies 18 i 19 de 10 h a 14 h al teatre El Magatzem.

Com l’edició passada, es manté el premi FITT del públic, dotat amb 1.000 euros, que es lliurarà el dia 19 a la companyia que hagi sumat una puntuació més elevada a partir de les valoracions dels assistents. Però enguany s’incorporen dos premis més lliurats pel jurat: un al millor espectacle, dotat amb 2.000 euros, i un altre pel millor intèrpret, al qual el Mercat Central li regala un lot de productes.

El jurat està integrat per tres professionals de diversos àmbits relacionats amb el teatre contemporani: Magda Puyo, directora de l’Institut del Teatre de Barcelona, directora d’escena, dramaturga i professora de Direcció i d’Interpretació; Oriol Puig, cap d’Arts Escèniques del digital de la cultura Núvol, crític, cronista i investigador teatral; i Carlos Aladro, director d’escena i director artístic del Festival de Otoño de Madrid i del Festival Clásicos en Alcalá.

També és destacable el creixement en el nombre de programadors que assisteixen al YOUNGFITT. Hi ha 12 professionals que representen a diferents teatres i festivals internacionals: Festival Presente Futuro (Itàlia), Bob Theatre Festival (Grècia), Between the Seas Festival (Atenes i Nova York), De Lawei Theatre (Holanda), Theater Rotterdam (Holanda), New British Music Theatre de Londres, Festival ACT de Bilbao, Festival Polinya Intim de València, Festival Matarranya Intim de Teruel, Festival de Otoño de Madrid i Encuentro Emergentes de Sevilla.

Per tal de facilitar contactes i generar oportunitats per a les companyies tarragonines, els organitzadors del FITT han creat espais de trobada amb els programadors que facilitin a aquestes companyies que els seus espectacles es puguin programar a festivals i sales d’altres ciutats i països.