Una aproximació neurològica a l’actuació
Xerrada amb Annita Capousizi (Directora del grup de teatre integrat ARTimeleia)

  FITT PRO      XERRADA 

Dissabte 4 (11 h) TEATRE MAGATZEM

“Una aproximació neurològica a l’actuació” és el resultat d’una investigació neurològica que Annita Capousizi ha realitzat com a Fulbright Artist Scholar 2016-2017 als Estats Units.
La investigació es basa en els 7 principals principis de l’actuació (relaxació, concentració, acció, record emocional, circumstàncies, tempo-ritme i imaginació) i l’observació neurològica de la fisiologia d’actors amb o sense diversitat funcional que els practiquen.
El seu enfocament se centra en la funció neurobiològica del nostre cos i la plena consciència que podem tenir sobre ell a l’escenari, dirigit a un entorn educatiu i artístic integrat per persones amb o sense diversitat funcional
Annita Capousizi en aquesta xerrada d’una hora ens guiarà pel concepte i l’aplicació d’aquest mètode en grups integrats de teatre.

Anna Kapousizi (Annita Capousizi) és llicenciada en Filologia Grega; Diplomada en interpretació i màster en estudis teatrals. Treballa com a actriu, directora i dramaturga. Fins al 2017 va col·laborar amb MDA HELLAS (Associació de Distròfia Muscular). Treballant amb persones amb trastorns neuromusculars, va començar a desenvolupar un procés mitjançant el qual es podia utilitzar un pla d’actuació específic de manera transformadora dins dels límits neurològics dels trastorns. Aquest va ser el punt de partida de la investigació que va desenvolupar als Estats Units com a Fulbright Artist Scholar el 2016-2017. Cooperant amb Carolinas Healthcare System Neurosciences Institute i un professor de teatre de Tècnica Alexander, va integrar aquests dos camps -mèdic i artístic- en la producció d’un mètode d’actuació per a persones amb diversitat funcional o sense. Ara treballa com a autònoma amb el seu grup de teatre, ‘ARTimeleia’, intentant establir el teatre amb persones amb diversitat funcional com a part integral de la realitat teatral a Grècia. Vol continuar desafiant els límits del món i mai no perd la fe en l’anomenat «impossible». És fundadora i directora artística del grup de teatre ARTimeleia (www.artimeleia.com) i cofundadora de Directors Lab Mediterranean (http://directorslabmed.org/)