Ritos de amor y guerra
Comando Señoras (Catalunya)

  ESPECTACLE A CONCURS      VARIOS 

DIMECRES 01 DE SETEMBRE (18.30 h) TEATRE METROPOL (L’espectacle començarà a la Rambla Nova)

En un racó de l’imaginari col·lectiu, resideix la Senyora per antonomàsia. La que té el secret millor guardat del brou de Nadal. La que et cura el refredat amb una sopa de farigola. La que et treu la tanda del supermercat, controla les millors ofertes, et cuida, et cuina, t’acompanya… La que calla o la que han fet callar. La construïda a partir d’una imatge que poques vegades correspon a la realitat: la bruixa dolenta, la sogra, l’alcavota, la xafardera, la viuda, la madrastra… La Senyora és l’ombra de la qual no saps res. Ara totes aquestes “senyores” han decidit apropiar-se de la seva història i organitzar-se. N’hi ha moltes, estan per tot arreu. Han sortit d’aquell racó i han desplegat la seva grandesa. Són un comando. Són bèsties. Són bruixes. I estan en guerra.

Català/Castellà. 50 min.


Fitxa Artística
Direcció: Alicia Reyero
Interpretació: Lola Armadàs, Gisela Arnao, Gemma Charines, Ana Chinchilla, Rosa Devesa, Laia Falp, Adriana Feito, Montse Folgado, Aura Foguet, Joana Herance, Maribel Martín, Ilona Muñoz, Alicia Reyero, Bàrbara Roig, Carla Ricart, Nuria Salvadó, Elena Sandell, Cristina Serrat i Nina Uyà.
Crítica
“Atenció amb el comando Señoras. Han acabat construint una peça d’unes reflexions que les han fet treure’s la pols del davantal i decidir que són un exèrcit anònim infal·lible. Ataquen sense pietat aquelles formes que permeten els privilegis del patriarcat. I fan ben fet. Elles no fan una obra de teatre estètica (tot i que també), si no que l’utilitzen per projectar el seu manifest, a base d’humor negre, valentia, generositat i empoderament.” Jordi Bordes. Recomana.cat