Després de la celebració del FITT, ve la ressaca emocional les bones xifres posen la cirereta del pastís

15 de setembre 2022

Hi havia moltes ganes del FITT 2022, ja que suposava el retrobament amb el públic i l’aixecament de les restriccions en l’aforament. Dins els teatres es van mantenir fins aquest febrer passat. Per aquest motiu, les ganes de celebració ja estaven previstes, però les bones xifres que ens deixa la novena edició del festival, respecte a l’edició celebrada el 2019, posen la cirereta del pastís:

● El FITT ha augmentat la seva ocupació amb més de 3.300 espectadors/es. La xifra és envejable: es dobla respecte a l’edició prepandèmica.

● Més d’un 60% d’espectacles han mostrat el cartell d’entrades exhaurides. Entre les quals destaca “Iaia” que ha omplert quatre de les sis funcions que oferien. A més a més, la companyia Mambo Project s’endú el Premi del Públic al Millor Espectacle del FITT 2022. També poden anar amb el cap ben alt mostrant el pati de butaques ple: la inauguració “Titanas, el arte del encuentro”, “Titiriscopio”, l’obertura al públic del primer laboratori creatiu del FITT “El brindis” i “Hoy puede ser mi gran noche” de la companyia madrilenya Teatro En Vilo.

El FITT començava el 31 d’agost amb l’abonament complet i l’abonament diari d’aquell mateix dia totalment exhaurits i, a mesura que avançava el festival, es van continuar venent entrades úniques dels espectacles. Aquest fet demostra l’exquisida salut del festival organitzat per la Sala Trono.

Els organitzadors del FITT treuen pit i se n’enorgulleixen. El Festival Internacional de Teatre de Tarragona – Noves Dramatúrgies ja és un festival consolidat i reconegut, ja sigui per les propostes que s’exhibeixen, el volum d’espectadors, els professionals del sector.

L’any que ve, celebren els deu anys de vida i segur que buscaran alguna manera de muntar una festa ben grossa. La ciutat torna a una calma serena després d’aquests quatre dies però per poc temps. A les portes de Santa Tecla, la Sala Trono torna amb la programació de tardor.