Rodrigo Cuevas fa parada al FITT 2023

6 de juny 2023

A poc a poc, es descobreixen alguns detalls de la pròxima edició del FITT - Noves Dramatúrgies. Enguany els dies amb més intensitat teatral de la ciutat se celebraran del 30 d’agost al 3 de setembre. El tret de sortida el donarà Rodrigo Cuevas el 30 d’agost a les 22h.

No és la primera vegada que l’artista asturià inaugura el FITT (Festival Internacional de Teatre de Tarragona). Ja ho va fer el 2020, amb mascaretes i distància de seguretat, amb el seu espectacle “Trópico de Covadonga”. Va entusiasmar el públic i, des d’aquell moment, tornar a portar Rodrigo Cuevas al festival amb total normalitat ha sigut una tasca pendent pels organitzadors, la Sala Trono. 

Aprofitant que Rodrigo Cuevas treurà nou disc al setembre i que presenta gira aquest estiu, era l’oportunitat perfecta per no deixar-lo escapar. Així doncs, presentarà “La Romería” davant del públic tarragoní i ho farà en un nou espai pel FITT, el Teatre Auditori Camp de Mart. Al mateix temps, aquesta és una doble fita, ja que serà l’espai del FITT amb més aforament de totes les edicions.

El nou espectacle a més a més de nodrir-se de les cançons que conformen el disc Manual de Romería, que serà editat al setembre per Sony Music, estarà alimentat pel relat i per l’humor, per la crítica i per la ironia, per la denúncia intel·ligent i per la sensualitat marca de la casa, pel rigor i per la bellesa, per l’ús naturalitzat de l’asturià i del castellà com llengües vehiculars amb la posada en escena que trencarà amb l’imaginari precedent. Anem, per tant, a “La Romería”, un espai propi per la celebració i per la comunió, un lloc per sentir-nos lliures de prejudicis, per bategar sobirans i amants, llibertins i bons en el més ampli sentit de la paraula bons.

Les entrades individuals d’aquest espectacle inaugural sortiran a la venda el 8 de juny a les 15h a través de la web del FITT (www.fitt.cat) o a la plataforma oficinal de venda d’entrades (https://fittcat.koobin.cat/). De totes maneres, des del festival remarquen que aquest espectacle també estarà inclòs als tradicionals abonaments i es podran adquirir a principis de juliol.