Palmasola i All for us, dos dels espectacles que s'estrenen al FITT - Noves Dramatúrgies amb un format no convencional

30 d’agost 2023

Avui és dona el tret de sortida del FITT - Noves Dramatúrgies. Tot i que l'espectacle inaugural és al vespre, ha arrencat ben aviat amb la Oficina de Donaciones de Historias de Amor. Aquesta instal·lació de la Clara García Fraile es podrà gaudir fins al dissabte de 10h a 14h al Mercat Central de Tarragona. Aquest primer dia de festival ha servit per presentar a la premsa dos espectacles que s'estrenen durant aquests dies de tanta intensitat teatral.

All for us s'estrena mundialment avui, 30 d'agost, a les 17h al Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona. També es podrà veure el dijous i divendres a les 12h, 17h i 00h i el dissabte a les 12h i a les 17h. Els organitzadors del festival asseguren que queden molt poques entrades per veure aquest peep-show de la companyia teatral andalusa "Spam. Please. Enter.".

All for us està inspirat amb Les Bacants d'Eurípides portat a la modernitat i és una peça d'arts vives com un exercici arqueològic per desvetllar com s'ha construït el relat cultural d'Occident.

Palmasola, estrena a Espanya, es representarà el 31 d'agost i l'1 de setembre a les 22h a l'Antic Centre Penitenciari de Tarragona, tot i que ja pot penjar el cartell d'entrades exhaurides pels dos dies. La companyia KLARA Theater Produktionen portarà a Tarragona les històries i vivències de presos reals d'aquesta presó boliviana.

L'espectacle examina les "regularitats" d'aquest "estat dins d'un estat", la fragilitat del que considerem humanitat davant de la supervivència bàsica, gairebé animal del dia a dia. La necessitat i la improvisació de la justícia en un país com Bolívia que podria ser qualsevol a Amèrica Llatina.